data aktualizacji: 19-02-2016, 06:58

Wady i zalety blatu drewnianego


wyświetleń: 3410



Wady i zalety blatu drewnianego


Blaty wykonane z drewna są klasycznym i popularnym rodzajem wykończenia szafek kuchennych. Ważny jest rodzaj i gatunek użytego drewna do produkcji, który odpowiedzialny będzie za jakość i odporność blatu na wilgoć, wysokie temperatury i zanieczyszczenia. Najlepiej sprawdzają się twarde gatunki. Istotna jest także odpowiednia i systematyczna impregnacja oparta na lakierowaniu (np. lakierem akrylowym). Blaty drewniane są ciepłe i miłe w dotyku.

Blaty drewniane są droższe od tych wykonanych z tworzyw sztucznych, ale nieco tańsze od kamiennych czy z konglomeratu. Są również nieco bardziej wymagające w pielęgnacji.





autor: franek103
zdjecie: Luxum




Inne artykuły w dziale:

konkurs fotograficzny nasze kuchnie 2021


© Copyright 2012-2021 poradybudowlane.com.pl | powered by: introNet