data aktualizacji: 18-02-2016, 13:36

Blaty kuchenne marmurowe - zalety i wady


wyświetleń: 5320



Blaty kuchenne marmurowe - zalety i wady


Do zalet blatów kuchennych wykonanych z marmuru należy zaliczyć ekskluzywny wygląd, trwałość wynikającą z twardości kamienia naturalnego użytego do produkcji oraz odporność na wilgoć, wysokie temperatury i środki chemiczne. Powyższe cechy tego produktu gwarantują długoletnią jego żywotność oraz ciekawy wygląd.

Wśród wad można wymienić wysoką cenę (która jednak przekłada się na jakość wyrobu) oraz fakt, że tego typu blaty są zimne w dotyku. Pamiętać należy również, że kamień jest ciężki, więc konieczna jest solidna podbudowa dla takiego rodzaju wykończenia.






zdjecie: Marmur Dulemba



Inne artykuły w dziale:

© Copyright 2012-2024 poradybudowlane.com.pl | powered by: introNet